Tehnica terapeutică Bowen

by | feb. 14, 2024 | Uncategorized

Tehnica terapeutică Bowen

Ce este terapia Bowen ?

Tehnica terapeutică Bowen, recunoscută ca fiind descoperirea secolului 21, este o tehnică naturală, manuală, simplă, neinvazivă și holistică care aduce corpul într-o stare de reechilibrare. Terapia Bowen are capacitatea de a declanșa autovindecarea organismului.

Este o terapie complementară care vine în sprijinul medicinei alopate atunci când sunt folosite medicamente. Ea potențează tratamentul alopat iar procesul de regenerare a organismului se îmbunătățește și crește exponențial.

Cum funcționează?

Terapeutul Bowen este un facilitator. El aplică mișcări (impulsuri) pe mușchi, tendoane, ligamente, nervi și țesut conjuctiv care stimulează corpul să se autovindece. Aceste mișcări au rolul de a transmite un impuls către creier prin intermediul fasciei. Mișcările se fac cu pauze de regulă de 2 minute între ele, timp în care creierul interpretează mesajul primit și reacționează în consecință.

O ședință are durata între 15 – 45 minute și chiar mai mult, pacientul fiind întins confortabil pe un pat de masaj profesional, într-un mediu plăcut. Încă de la primele 2 mișcări corpul intră în starea de relaxare alfa și uneori chiar teta, stări de relaxare profundă în care se activează sistemul nervos parasimpatic, cel care intervine în conservarea și refacerea energiei și resurselor corpului readucînd organismul în echilibru, stimulând și coordonând întregul proces de refacere a acestuia.

Ședințele de terapie Bowen se fac la distanță de 7 zile, timp în care corpul procesează informațiile primite în ședința precedentă.

Ce are specific terapia Bowen?

Terapia Bowen este o terapie holistică care echilibrează funcționarea corpului la nivel fizic, mental și emoțional. Este o tehnică care tratează cauza și nu simptomele. Deși mișcările sunt blânde și delicate ele acționează la nivel profund asupra fasciei generând detensionarea acesteia și relaxarea întregului organism. Orice procedură din Bowen care se adresează unui efect principal (de ex. o migrenă) va avea un beneficiu asupra întregului organism (se elimină și tensiunile din zona umerilor sau din zona lombară).

Pauza dintre mișcări este un alt element specific al terpiei Bowen. Deși în general pauza este 2 minute, aceasta poate dura până la oricât are nevoie pacientul (uneori chiar și o jumătate de oră). Pauza este foarte importantă deoarece aceasta permite creierului să transmită informația acolo unde corpul are nevoie. În lipsa acestor pauze ar fi doar un haos de mișcări fără efecte terapeutice.

Terapia Bowen este personalizată pentru fiecare persoană. Deși afecțiunea poate fi aceeași pentru mai multe persoane, cauzele sunt diferite. Astfel, terapeutul stabilește schema de tratament cea mai potrivită pornind de la anamneza pacientului (anamneză care se face în prima ședință). La fiecare întâlnire se reevaluează starea pacientului pentru a stabili procedurile necesare în ședința respectivă.

În timpul ședințelor de terapie nu se folosesc alți stimuli (muzică, miros, etc.) care ar putea declanșa o amintire din trecut. În același timp, nu se combină cu o altă terapie corporală pentru a nu anula mesajul pe care terapeutul îl transmite corpului prin mișcări.

De ce să alegi Bowen?

  • Pentru că este holistică, ai grijă de corpul tău la nivel fizic, emoțional și mental.
  • Este sigură, eficientă și neinvazivă fără efecte adverse și contraindicații.
  • Este naturală pentru că procesul de vindecare a organismului se produce în mod natural și fără intervenții din exterior.
  • Pentru că poate vindeca anumite afecțiuni pentru care medicina alopată nu are remedii.
  • Pentru că pe lângă tratamentul terapeutic primești și un moment de relaxare, liniște și detașare de agitația zilnică.

Cui se adresează terapia Bowen?

Terapia Bowen este potrivită și se adresează oricui. Avînd un efect de relaxare profundă la nivelul întregului corp și facilitînd declanșarea organismului la auto-vindecare nu are contraindicații. Se adresează copiilor, femeilor însărcinate, adulților, persoanelor în vîrstă, sportivilor etc.

Ce tratează terapia Bowen?

Bowen poate fi benefică într-o mare varietate de situații. Poate ajuta la recuperare în cazul multor afecțiuni, de la traumatisme la boli cronice, în funcție de capacitatea de autovindecare a fiecărei persoane în parte. Dintre cele mai frecvente afecțiuni amintesc: atacuri de panică, astm, artrite, alergii, migrene, dureri de cap, dureri de gât, infertilitate, probleme menstruale, probleme legate de menopauză, sciatică, dureri acute, dureri de spate, scolioză, lumbago, colici la bebeluși, torticolis la bebeluși și adulți, probleme ale umerilor, umăr înghețat, probleme ale maxilarelor, amigdalită, sinuzită, rinită, tuse, stres, anxietate, insomnie, depresie, amețeli, infecții ale urechilor, probleme la nivelul șoldurilor, genunchilor, gleznelor și picioarelor etc.

Cu toate acestea nu este nevoie să fii bolnav pentru a beneficia de un tratament Bowen!

Prevenția este mai bună decât tratarea – toată lumea se simte mai bine cu Bowen, pentru că nu există contraindicații și nu poate face nici un rău!

Programează acum o ședință de terapie Bowen pentru tine la adresa de mail: contact@dumitrudaniela.ro.

1 Comment

  1. simona

    bxcnzb,mv

    Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Sari la conținut